GroeneTeamuitjes - Brengt mensen dichter tot elkaar!
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groeneteamuitjes.nl

Verschil tussen een teamuitje en team-, building of ontwikkeling

Dit bericht is geplaatst op 1 december 2019 - Voor de organisatie

Teamuitjes

ONTMOETEN EN VERBINDEN

Vaak zijn bedrijfsuitje vooral georganiseerd als beloning voor het personeel en heeft daarom als belangrijkste doel dat iedereen een geweldig leuke dag beleeft en zich gewaardeerd voelt door de werkgever of het bedrijf. De onderlinge band en betrokkenheid wordt vergroot waardoor de samenwerking wordt verbeterd. De nadruk van ons activiteitenaanbod bij bedrijfsuitjes ligt vooral op de DOE EN BELEEF activiteiten.

  • Vaak fysiek actieve werkvormen

Bij teamuitjes is dat altijd zonder coaching inzet. Wel is er een outdoorinstructeur!

De outdoorinstructeur is verantwoordelijk voor de facilitaire en spelbegeleidende ondersteuning bij de teamuitjes, hierbij inbegrepen zijn: planning, materiaal, instructies aan deelnemers, logistiek en veiligheid.

Een teamuitje is een beloning voor het personeel en teambuilding is een investering in het personeel!

Team-, building of ontwikkeling

IK EN WIJ ONTWIKKELING

Bij team-, building en ontwikkeling is het vermaak en de beleving net zoals bij teamuitjes zeker net zo belangrijk. Dit zorgt voor de juiste sfeer en maakt dat iedereen open staat om te ervaren en te leren en vertrouwen in elkaar te ontwikkelen

Het grootste verschil zit erin dat bij teamontwikkeling vooraf inhoudelijk duidelijke (leer) doelen worden geformuleerd.

De medewerkers gaan tijdens de activiteit(en) actief aan de slag om bepaalde kennis of vaardigheden te oefenen die ook op de werkplek gebruikt kunnen worden
Tijdens de bijeenkomsten gaat het team gaat aan de slag met verschillende activiteiten. Hierbij wordt een unieke coachingmethode toegepast met verschillende componenten, zoals:

  • Verbale en non-verbale communicatie
  • Verbeelding (imaginatie)
  • Metaforen
  • Natuur- , creatieve- en fysiek actieve werkvormen.

Dit zijn leuke samenwerkingsopdrachten waarmee het gedrag van alle teamleden zichtbaar, hoorbaar, voelbaar en merkbaar wordt.

Deze werkvormen zijn een complete coachingmethode. Elke opdracht kent een nabespreking op procesniveau. Ook wordt er ruim aandacht besteed aan hoe de nieuwe teamdynamiek kan worden overgebracht naar de werksituatie.

Op basis van voorbespreking met de opdrachtgever zal onze deskundige trainer de deelnemers via beleving inzicht laten krijgen, bijvoorbeeld in het elkaar op een dieper niveau leren kennen, nieuwe- of verbeterde samenwerkingen of de geldende omgangsvormen en groepsnormen en -waarden. Ze worden zich bewust van hun belevingen. Dit inzicht en deze bewustwording vinden bij hen allemaal plaats en daardoor krijgt men meer begrip voor elkaar. Hiermee verbetert de sfeer, respect.

De trainer is Jaap de Vries, de eindverantwoordelijke voor het coachingproces. Deze verzorgt de observaties, nabesprekingen en feedbackrondes waarin wordt ingegaan op de doelstellingen van de trainingen. Hij werkt samen met de outdoorinstructeur.

‹ Alle blogartikelen