GroeneTeamuitjes - Brengt mensen dichter tot elkaar!
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groeneteamuitjes.nl

Over Jaap

Jaap de Vries
Therapeut & coach met een groene hartslag

Ruim achttien jaar werk ik nu als analytisch therapeut en coach van individuen en teams. Ik ga daarbij vaak de natuur in.  Buiten zijn en natuurbeleving maak ik zoveel mogelijk onderdeel van een begeleidingstraject.

Ervaringsdeskundige

Naast professionele kennis en ervaring, neem ik een waardevolle rugzak mee met ervaringsdeskundigheid. Dankzij de flinke hobbels die ik in het leven heb overwonnen, hecht ik veel belang aan zijn wie je werkelijk bent. Als therapeut én ervaringsdeskundige help ik mensen met onverklaarde lichamelijke en psychische klachten om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Analytisch therapeut

Tijdens de opleiding Analytisch Therapeut, met specialisatie Tekenanalyse, heb ik een zelf- of leeranalyse doorlopen. Ik ontwikkelde een zelf-analyserend vermogen en daarmee mijn sensitiviteit voor de binnenwereld van anderen. Dit is een verschil met de opleiding voor psycholoog of cognitief gedragstherapeut, waar zelfanalyse geen onderdeel van uitmaakt.

Coach

Ik heb ook ruime ervaring en kennis als outdoor coach. Om die reden kan ik zowel individueel als voor teams veel verschillende werkvormen inzetten. Mijn kracht is die veelheid aan werkvormen en mijn brede deskundigheid.

Werkervaring met jongeren van allochtone afkomst

Als projectuitvoerder van een landelijk stimuleringsprogramma heb ik jarenlang jongeren van allochtone afkomst met problemen begeleid in hun re-integratietraject. In deze programma’s
combineerden wij arbeid en werkervaring met trainingen in sociale vaardigheden, creativiteit, motivatie en psychologische coaching.

En niet onbelangrijk: ik ben zowel trotse vader als opa van vijf kleinkinderen.

Kennis maken? Graag! Neem contact op voor een gratis oriënterend gesprek.