GroeneTeamuitjes - Brengt mensen dichter tot elkaar!
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groeneteamuitjes.nl

De effecten van natuur op onze gezondheid

Dit bericht is geplaatst op 5 april 2019 - Voor de organisatie

Wetenschappers aan de University of Kansas concluderen dat de natuur voor een verademing zorgt te midden van de kakofonie van het moderne leven.

Het effect van de natuur? Een opmerkelijke verbetering van onze cognitieve vaardigheden en het lijkt de menselijke geest te verfrissen.

Een verblijf in de natuur leidt volgens hen tot een grotere creativiteit en inzicht, maar ook tot een beter probleemoplossend vermogen.

De Nederlandse overheid erkent dit ook. De Raad voor Ruimte-Milieu en Natuuronderzoek (RMNO, Gezondheidsraad) stelt dat buiten zijn in de natuur, mensen in beweging brengt.”Het bevordert de ontspanning, waardoor mensen meer open komen te staan voor reflectie en voor sociaal contact.”

Verder onderzoek toont aan dat verblijf in de natuur bijdraagt aan:

  • hartslagverlaging
  • brengt het brein tot rust
  • betere verwerking van verlies
  • sneller stressherstel
  • vermindering van pijn
  • vermindering van negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid
  • toename van positieve gevoelens
  • meer energie

Hoe zet GroeneTeamuitjes deze positieve effecten in?

Wij streven ernaar optimaal te profiteren van de gunstige invloed van de natuur op ons welzijn. GroeneTeamuitjes realiseert onderdelen van haar coachingprogramma’s in de natuur. Daarom bieden wij zowel fysiek uitdagende outdoor- en natuuractiviteiten voor teams, leren met en van elkaar, uitwisseling van gevoelens en emoties als ook oefeningen voor de geest zoals stiltewandelingen en meditatief boogschieten.

Effecten van de natuur op werknemers

Werknemers die lichamelijk en geestelijk fit zijn zorgen voor harmonie binnen de organisatie. Of het behoud daarvan.

Heb je je team al eens uitgenodigd om samen in de natuur in te gaan? In Nederland hoef je daarvoor niet ver van huis of kantoor!

Meer zuurstof, meer energie, meer inspiratie en een sterkere motivatie. Dat gevoel van: “dit wil ik vasthouden, dit wil ik vaker doen!”

Het motiveert om een gezondere levensstijl aan te nemen. Dit is misschien wel belangrijker dan ooit; het beschermt ons tegen stress, prestatiedruk en het verslavende karakter van digitale communicatie.

Wil je jouw medewerkers dit laten ervaren en beleven?

Dat kan door bijvoorbeeld door een activiteitendag te boeken, maar ook in onze teamontwikkelingsprogramma’s maken we gretig gebruik van de natuur in het Groene Hart.

Neem contact met ons op

 

 

‹ Alle blogartikelen