GroeneTeamuitjes - Brengt mensen dichter tot elkaar!
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groeneteamuitjes.nl

De Talking stick

Teamactiviteiten nabespreken: zó doen wij dat

De teamactiviteiten (soms ook wel werkvormen, clinics of workshops genoemd) die wij aanbieden worden als speels, gezellig en ‘lekker actief’ ervaren. Toch gaan deze activiteiten niet over ‘wat’ maar over ‘hoe’. Na afloop gaan deelnemers met elkaar reflecteren en wordt de transfer naar de dagelijkse werksituatie gemaakt.

Verwacht geen ellenlang, droge bespreking over groepsprocessen. Evenmin wordt er met de vinger gewezen: het proces staat centraal.

Groepsbesprekingen bij GroeneTeamuitjes

“Veel mensen prijzen Jaap als ze hem mee maken in groepsbesprekingen. Zijn authentiek optreden, zijn diepgang, empathie en zijn zeer bevlogen manier van vragen stellen maken dat deelnemers zich tijdens zo’n nabespreking helemaal gehoord en gezien voelen.”

Met mijn 15 jaar ervaring in het begeleiden van onderlinge communicatie bij allerlei soorten groepen, weet ik hoe het werkt en kunnen we pijlsnel tot de essentie te komen. Van werkloze jongeren met een migratie-achtergrond tot ambitieuze managementteams binnen grote bedrijven, ik voel intuïtief aan hoe de toonzetting en het stellen van de juiste vragen bijdragen aan verbinding. De groep komt tot leven!

De Talking Stick is hierbij een favoriet communicatiemiddel.

De Talking Stick

Management- en organisatiedeskundige Stephen Covey houdt ervan om Talking Sticks te gebruiken in vergaderingen waarbij de persoon die de Talking Stick vasthoudt de enige persoon is die mag spreken tot hij of zij zich begrepen voelt. Wanneer degene die in bezit is van de Talking Stick zich volledig begrepen voelt, dan en alleen dan, wordt de Talking Stick aan de volgende persoon doorgegeven.

Het krachtigste en meest effectieve communicatie-instrument is voor mij de Talking Stick! – Stephen R. Covey

Covey voegt daaraan toe: “Dit leidt tot een ongelofelijk begrip en een synergie binnen het team. Elk bedrijf zou er goed aan doen om een Talking Stick te hebben.”

Onze nabespreking van actieve en creatieve teamopdrachten

Groepsopdrachten vormen de kern van alle ERVAREN = LEREN teamactiviteiten. Elke opdracht heeft aansluitend een korte nabespreking.
Aan bod komt: hoe hanteerde het individu of het team zaken als: overleg, besluitvorming, leiding geven en -ontvangen, taakverdeling, tijdsdruk en inzet van deskundigheid?
De gedragstrainer vat het zojuist geleerde samen en geeft aan hoe dit toegepast kan worden in de dagelijkse werksituatie. Indien gewenst kunnen er resultaatgerichte afspraken worden gemaakt met de groep.

Aandacht, begrip en deskundigheid

Teamactiviteiten waarbij wordt gewerkt met kunst, beeld of creatief verbeelden vereist extra ervaring, empathie, nabijheid, compassie en deskundigheid.

Mensen worden soms emotioneel geraakt door hun gekozen beelden. Jaap kan daar professioneel mee om gaan en stelt veiligheid en respect binnen het team voorop.

De mogelijkheden voor uw team bespreken?

Neem alvast contact op met Jaap

 

Heb je een vraag over deze activiteit?

Wil je meer weten over deze activiteit of heb je wellicht een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Je kunt deze activiteit ook direct boeken.