GroeneTeamuitjes - Brengt mensen dichter tot elkaar!
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groeneteamuitjes.nl

De kracht van de tekening

Een beproefde werkvorm, die al decennia lang wordt toegepast in de psychologie van bedrijven en organisaties. Deze krachtige werkvorm is ideaal om de onderstroom binnen teams in beeld te krijgen. De onderstroom gaat niet over de praktische of zakelijke aspecten van het werk, maar over het ‘onzichtbare’ wat een team een team maakt: drijfveren, compassie, intuïtie en empathie.

Waarom zouden wij met zijn allen gaan tekenen?

In deze module laten wij medewerkers individueel of in groepsverband tekenopdrachten uitvoeren.

De tekenopdracht wordt opgesteld naar aanleiding van een bespreking met de opdrachtgever: de directeur of teamleider. De aanleiding hiervoor is bestaande problematiek of een wens naar vernieuwing.

Het ontstane beeldmateriaal biedt ingangen tot diepgaande veranderingen en vernieuwing. Veranderingen die voor meer echtheid zorgen, en nieuwe creatieve impulsen geven aan de organisatie of het bedrijf.

De voordelen van De kracht van de tekening samengevat:

Hoe werkt het?

Beelden, in dit geval tekeningen, worden gemaakt vanuit het onderbewustzijn van de mens. Met de juiste begeleiding en analyse van de tekeningen, geven deze een zeer heldere kijk op wat er gaande is.

Een tekening omzeilt het cognitieve veiligheidssysteem en geeft een beeld van de innerlijke beleving!

Carl Gustav Jung

De basis voor de creatieve beeldtaal is al gelegd door de grondlegger van de analytische psychologie: Dr. Carl Gustav Jung (1875-1961). Hij gebruikte in zijn psychologie o.a. tekeningen om cliënten zicht te geven op zichzelf.

In de analytische coachingspraktijk van GroeneHartslag is het een middel om zicht te krijgen op blokkades en functioneren van het individu, in het werk of het team.

 

Heb je een vraag over deze activiteit?

Wil je meer weten over deze activiteit of heb je wellicht een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Je kunt deze activiteit ook direct boeken.