GroeneTeamuitjes - Brengt mensen dichter tot elkaar!
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groeneteamuitjes.nl

Boogschieten; harmonie tussen lichaam, geest en materiaal

Boogschieten met longbows

Naast onze recreatieve boogschietclinic, bieden wij de mogelijkheid om een stapje verder te gaan.

Ook bij het boogschieten met longbows blijft het schot in de roos natuurlijk de uitdaging. De traditionele longbow is vervaardigd van natuurlijke materialen als hout, bamboe en pees. Het schieten ermee is in de eerste plaats een meditatieve activiteit voor de schutter.

Deze manier van boogschieten is er niet alleen om het doel te raken. Voor alles moet het bewustzijn in harmonie worden gebracht met het onderbewustzijn. Het gaat erom een volledige harmonie te bereiken tussen lichaam, geest en materiaal. Onnodige gedachten en emoties moeten plaatsmaken voor deze concentratie, en daarom laat deze techniek zich vergelijken met oosterse bewegings- en meditatietechnieken.

….. fluistert de pijl tegen de boog,  vlak voor hij wegsnelt:
jouw ontspanning is mijn vrijheid…..  (naar R. Tagore)

Waarvoor kan de longbow worden ingezet?

Deze activiteit kan gecombineerd worden met de coachingmethodes van GroeneHartslag. Hieronder drie voorbeelden waarbij de combinatie van boogschieten en coaching effectief is gebleken:

De pijl vertelt zijn verhaal, zonder toelichting!

Wil je meer weten of heb je zelf suggesties waarbij de longbow ingezet kan worden? Neem contact op!

Heb je een vraag over deze activiteit?

Wil je meer weten over deze activiteit of heb je wellicht een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Je kunt deze activiteit ook direct boeken.