categories

Staatsbosbeheer

 

GroeneHartslag maakt sinds haar eerste dagen gebruik van de prachtige gebieden die  Staatsbosbeheer in beheer heeft. Hier vindt het grootste deel van onze outdoor activiteiten plaats.

 

Sinds 2012 is deze samenwerking uitgebreid. Tijden veranderen, de overheid is drastisch gaan bezuinigen op natuur en landschap. Organisaties zoals Staatsbosbeheer en Landschapsbeheer worden nu gedwongen om andere bronnen aan te boren om onze mooiste natuurgebieden te blijven beschermen en onderhouden.

 

Duurzaamheid in Bedrijf

Bedrijven en organisaties raken steeds meer geïnteresseerd in Duurzaam Ondernemen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.


Ze willen eerlijk zakendoen. Een steentje bijdragen aan een betere maatschappij.  En ze streven naar een betere kwaliteit van onze leefomgeving.


De mogelijkheden hiertoe worden nu aangeboden door GroeneHartslag en Staatsbosbeheer. Lees meer over de samenwerking met het Groene Hart Centrum van Staatsbosbeheer.

Nieuwe arrangementen

 

Onze nieuwe arrangementen die we uitvoeren in samenwerking met Staatsbosbeheer, omvatten teamuitjes waarin de vrije natuur een grote rol speelt.

Naar Buiten

Leren

In één van onze nieuwe activiteiten ontdekt u wat de beschermde natuurgebieden (in het Groene Hart) ons kunnen leren. Een boswachter of gids van Staatsbosbeheer laat u tijdens een wandelexcursie kennis maken met de fijne kneepjes van hun vak en de bijzonderheden van de locale omgeving.
Bekijk de Natuur en cultuurhistorie arrangementen

 

Doen

Zelf de handen flink uit de mouwen te steken is ook een optie. Onderhoud van beschermd natuurgebied is mooi, duurzaam werk. Denk hierbij aan zaaien, planten, snoeien, wilgen knotten, hooien, rooien, zagen en greppelonderhoud. Heeft u er weleens aan gedacht dat deze metaforisch kunnen zijn voor de ontwikkelingen in uw organisatie?
Bekijk de Natuuronderhoud arrangementen


Elk van deze nieuwe arrangementen kan prima gecombineerd worden met de ludieke, sportieve en creatieve outdooractiviteiten uit ons aanbod.

 

Coaching en leiderschap

Het “actief zijn in de natuur” vergroot het bewustzijn over de verbinding tussen mens en natuur. Dit werkt door tot in alle lagen van uw organisatie. En niet in de laatste plaats gaat het over leiderschap. In onze coachingsvormen streven wij naar een nieuw type leiderschap dat nodig is om onze moderne samenleving naar sociale, economische, en ecologische duurzaamheid te sturen.
Bekijk de mogelijkheden voor coaching